română (România) English (United States)
Tehnologii Tehnologii

 

Programare
»Java - Swing, AWT / aplicatii
»J2EE - JSP / Servlets / JDBC, JavaMail, application servers (IBM Websphere, BEA Weblogic, Jboss, WildFly,   Tomcat, Resin), MVC web frameworks (Struts, Spring, WebWork), portlets JSR168 / JSR268, JSF, RMI, Web services, JMS
»Open Source Portal Servers: Liferay Portal, JBoss Portal, ExoPortal
»C/C++ - linux programming, QT, Open Lazarus
»Flash ActionScript 2.0 Flash Remoting (OpenAMF), Flex / Action Script 3
»Oracle PL/SQL
Limbaje de scripting
»Python
»JavaScript
»Perl
Baza de date
»Oracle
»MSSQL
»MySQL
»PostgreSQL, Enterprise DB Postgres Plus Advanced Server
Raportare
»Jasper Inteligence / Jasper Reports / Jasper Server
»Crystal Reports
Web & XML
»XML, XSL, XSLT, XQuery
»JQuery, AngularJS,Yahoo UI, ExtJS
»HTML, CSS

 

De ce Open Source? De ce Open Source?

 

  • Pentru ca open source reprezinta inovarea.
La prima vedere, conceptul open source pare un paradox: tehnologie mai buna si mai ieftina, antrenand costuri ulterioare mult reduse. Dar de fapt, principiul de baza porneste de la nevoia continua de inovare, care in trecut se oprea in “piedica” pusa de solutiile proprietare, fara acces la cod . Prin urmare, transparenta totala  a codului ofera motivatia si in acelasi timp, cointeresarea in dezvoltarea lui continua, imbogatind astfel comunitatea cu  rezultatele efortului propriu. In acest fel se formeaza un veritabil knowledge-pool, la care are acces oricine doreste sa dezvolte si sa integreze solutii open source.
  • Pentru ca standardele open source genereaza solutii tehnice de incredere.
Acest trend ascendent al solutiilor open source este vizibil atat in sectorul privat, cat si in sectorul public. Uniunea Europeana promoveaza si sprijina activ folosirea solutiilor open source, existand deja implementari viabile la nivel de administratie locala. Ceea ce inseamna ca se face deja simtit  impactul costurilor reduse asociate tehnologiilor open-source.
  • Pentru ca reprezinta maximul posibil care se poate obtine din raportul pret/calitate.
Solutiile noastre promoveaza o investitie redusa, prin evitarea licentelor proprietare. In acelasi timp se reduc si costurile customizarii si mentenantei. Tehnologia open source este disponibila oricui doreste s-o utilizeze, la costuri reduse. Iar aceste costuri reprezinta de fapt servicii efective: suport si mentenanta.
  • Pentru ca ne bazam pe o filozofie care incurajeaza transparenta si deschiderea, prin comunitatile sale active.
eSolutions a inteles semnificatia si impactul acestui mod de a gandi la toate nivelele business-ului, si a investit mult in efortul de a deveni o parte a comunitatii open source. Ca dovada, parteneriatele incheiate atat cu liderul mondial RedHat, cat si cu SNS, impreuna cu care incercam sa promovam tehnologia open source pe piata interna.