română (România) English (United States)
Sumar Sumar

Durata:            3zile
Pret:           875EUR

JB167 Hibernate Essentials JB167 Hibernate Essentials


Cursul Hibernate Essentials se recomanda dezvoltatorilor Java care trebuie sa devina competenti in folosirea API-urilor de persistenta Hibernate sau Java Persistence API si in implementarea 'query service'. Ambele implementari asigura API-uri puternice pentru dezvoltarea claselor persistente, care urmeaza idiomul orientat-obiect. Ambele implementari suporta utilizarea asocierii, mostenirii, polimorfismului, composition si collections cu clase persistente. Pentru a ajunge sa utilizeze pe deplin implementarile claselor persistente, participantii vor studia si modul de creare si executare a query-urilor folosind EJB-QL, extensia portabila Hibernate SQL (HQL), SQL nativ si the object-oriented Criteria si Example API. 

Descrierea cursului

Cursul se adreseaza in principal dezvoltatorilor Java care lucreaza cu sisteme de baze de date SQL sau specialistilor in baze de date care doresc sa se initieze in dezvoltarea software orientata obiect. De asemenea, cursul este valoros si pentru administratorii de baze de date interesati de impactul ORM asupra performantei si de modul de optimizare a performantelor sistemului de administrare a bazelor de date SQL si a nivelului de persistenta. Acest curs acopera implementarea JBoss, Inc. a sub-specificatiei JSR-220 pentru Java Persistence si acopera API-urile fundamentale ale versiunii 3.x a produsului JBoss, Inc. Hibernate, sau mai simplu, Hibernate 3.

Conditii de participare


Pentru a urma acest curs, participantii trebuie sa detina urmatoarele cunostinte:

»Sa inteleaga modelul persistentei relationale
»Competenta in limbajul Java
»Cunoasterea conceptelor OOAD
»Familiarizare cu UML
»Experienta in utilizarea unui dialect SQL
»Utilizare JDK si crearea mediului necesar pentru compilarea si executia unui executabil Java din linia de comanda
»Sa inteleaga JDBC

Nu sunt necesare cunostinte anterioare de J2EE sau Hibernate.

Incadrare

Face parte din programa JBoss Enterprise Application Platform, care include:


Cursul pregateste:


Necesitati hardware


Computer cu urmatoarea configuratie:

  • »CPU de minimum 1 GHz, cu 1 GB de RAM. Pentru utilizatorii IDE se recomanda un CPU de 2 GHz, cu 2 GB RAM
  • »Sisteme de operare: Linux sau Windows XP. Windows 95/98/2000 nu este suportat. Windows Vista ar putea functiona dar nu este inca suportat
  • »HDD 40 GB (pentru instalarea produsului si a laboratoarelor)
  • »Unitate CD/DVD
  • »Placa video cu rezolutie de 1024x768 sau mai mult
  • »Optional: IDE-ul (Integrated Development Environment) preferat incarcat. Instructorul va suporta un command prompt (shell). Daca se foloseste un IDE, cursantul raspunde de configurarea sa adecvata in vederea lucrarilor de laborator.
  • »JDK 1.5
  • »Componentele JEMS aditionale, daca sunt necesare, vor fi asigurate de catre instructor.
JB167 Hibernate Essentials - Descriere JB167 Hibernate Essentials - Descriere

JB167 JBoss - Hibernate Essentials

Rezumatul cursului


Acesta este un rezumat al cunostintelor prezentate in cadrul cursului JB167 JBoss – Hibernate Essentials.

Cuprins


Cursul Hibernate Essentials se recomanda dezvoltatorilor Java care trebuie sa devina competenti in folosirea mecanismelor de persistenta orientata obiect Hibernate sau Java Persistence API si in implementarea 'query service'. Ambele implementari asigura API-uri puternice pentru dezvoltarea claselor persistente, care urmeaza idiomul orientat-obiect. Ambele implementari suporta utilizarea asocierii, mostenirii, polimorfismului, composition si collections cu clase persistente. Pentru a ajunge sa utilizeze pe deplin implementarile claselor persistente, participantii vor studia si modul de creare si executare a query-urilor folosind EJB-QL, extensia portabila Hibernate SQL (HQL), SQL nativ si the object-oriented Criteria and Example API.

Intelegerea persistentei orientate-obiect/relationale
In acest modul se defineste administrarea datelor in contextul aplicatiilor orientate-obiect. Este prezentata relatia dintre SQL, JDBC and Java, si in special tehnologiile si standardele pe care este construit Hibernate. Aici se vor identifica individual acele aspecte ale dezvoltarii software care intruchipeaza "object/relational paradigm mismatch". Sunt de asemenea discutate si alte probleme de fond care se intalnesc la crearea de clienti software orientati-obiect pentru baze de date relationale. Acest modul se incheie cu prezentarea conceptelor de baza ale maparii orientate-obiect/ relationale si capabilitatilor Hibernate.

Primele notiuni de Hibernate
Acest modul ofera cursantului informatiile necesare finalizarii unui proiect simplu Hibernate. Vor fi prezentate interfetele Hibernate core programming si apoi se va prezenta modul de integrare a unei aplicatii Hibernate in medii "non- managed" si "managed".

Maparea claselor persistente
In aceasta sectiune se explica modul in care se mapeaza obiectele Plain Ordinary (Old) Java Objects ale unui rich domain model pe  Hibernate metadata. Se vor discuta si maparea ierarhiilor de mostenire a claselor si modele fine-grained. Modulul se incheie cu o introducere in maparea claselor asociate.  

Lucrul cu obiecte persistente
In acest modul, participantii vor invata despre ciclul de viata, sau  diferitele “stadii” ale obiectelor persistente, intr-o aplicatie Hibernate. Cursantii vor incepe sa lucreze cu 'Session persistence manager' si sa inteleaga persistenta tranzitiva.

Tranzactii si concurrency
In acest modul, participantii vor invata cum se pot asocia 'long-running application transactions' (tranzactii de durata mare) cu notiunea Hibernate de "unit of work". Tranzactiile de baze de date  si locking-ul vor fi discutate in contextul unei aplicatii cu 'long-running transaction'.

Concepte avansate de mapare
Sistemul de tip Hibernate si felul in care poate fi el extins, pentru crearea de tipuri de mapare customizate, este unul dintre subiectele acestui modul. Se va face o prezentare generala introductorie a conceptelor de mapare avansata, cum sunt collection mapping si cum se mapeaza asocierile one-to-one si many-to-many.

Regasirea obiectelor
In acest modul, participantilor li se introduc conceptele de baza, motivele si modalitatile de regasire obiectelor dintr-un 'persistent store' cu  Hibernate. Aceasta sectiune prezinta cursantilor strategiile de regasire si incarcare (fetching) si cum pot ei discerne si rezolva problemele de Selecturi "n+1".

Query-uri
Sunt prezentate in detaliu HQL, criterii si query-uri native SQL. Odata prezentate aceste API-uri fundamentale, cursantul va studia tehnici avansate de raportare, utilizarea de query-uri dinamice si cum se optimizeaza 'runtime fetching'.

Caching
In acest modul se va explica utilizarea cache-ului. Cursantul va invata despre folosirea nivelului 1 si 2 de cache in Hibernate si se va prezenta modul de folosire in practica al sistemului de caching, prin exemple din aplicatia CaveatEmptor.

Design-ul si arhitectura aplicatiei
In acest modul vor fi prezentate unele dintre cele mai bune practici fundamentale pentru scrierea de aplicatii layered cu Hibernate. Aceasta sectiune va aborda folosirea Servlet-ilor si integrarea cu Hibernate si EJB-uri in 'managed environments'. Crearea de implementari folosind tranzactii, gestionarea legacy data si folosirea audit logging sunt, de asemenea, practici discutate in cadrul acestui modul.
Cursuri certificate JBOSS Cursuri certificate JBOSS


*  Cursurile sunt oficiale si autorizate Red Hat si sunt sustinute in colaborare cu VDEL, compania care reprezinta  Red Hat in Europa Centrala si de Est.
* Cursantii primesc materialele oficiale de curs, in limba engleza. Cursul va fi predat in limba romana, dar poate fi sustinut in limba engleza la cererea clientilor.
* Cursurile se pot sustine la sediul nostru sau la sediul clientului.


In acest moment putem sustine in limba romana cursurile:

JB161JBoss and EJB3 for Java Developers4 Days
JB170JBoss: SEAM Essentials3 Days
JB295JBoss Enterprise Application Development4 Days
JB297JBoss Hibernate Technology3 Days
JB311JBoss Seam Application Development4 Days
JB325Advanced JBoss Enterprise Development4 Days
JB336JBoss Application Administrator4 Days
JB341JBoss Enterprise SOA4 Days
JB453JBoss ESB2 Days
JB455JBoss Enterprise BRMS3 DaysIn afara acestor cursuri putem organiza la cerere cursuri din programa oficiala Redhat- JBOSS (in principiu doar in limba engleza).

Program cursuri Program cursuri

Cursurile eSolutions se vor desfasura dupa urmatorul calendar:

16 Sept - Spring Framework + Design patterns
26 Aug - Hibernate (curs privat)
 


Pentru detalii, va rugam sa ne contactati la:
Email: sales [ @ ] esolutions.ro
Tel./Fax: +40(0)21 312 55 15