română (România) English (United States)
Sumar Sumar

Durata:            4zile
Pret:           1300EUR

JB336 JBoss Administration JB336 JBoss Administration


Acest curs se adreseaza administratorilor de sistem care doresc sa se perfectioneze in administrarea deployment-urilor JBoss Application Server. Acest curs se concentreaza asupra aspectelor de instalare si deployment cu JBoss Application Server, ca si asupra configurarii si monitorizarii serverului pentru exploatarea in productie.

Descrierea cursului

JBoss Administration se adreseaza personalului de suport al aplicatiilor, cum sunt administratorii de sistem, responsabilii cu configurarea si controlul calitatii care doresc sa se specializeze in configurarea si administrarea JBoss Application Servers (seria 4.x) si sa inteleaga necesitatile aplicatiilor instalate pe acestea, ca si diferite scenarii de deployment (cum sunt clustered vs. farmed).

Incadrare:
Face parte din programa JBoss Enterprise Application Platform, care include:

Conditii de participare:

Cunostinte practice de baza in sistemele de operare Windows sau Linux (Unix-based). Participantii trebuie sa aiba experienta in urmatoarele:

 • Crearea de directoare, fisiere si modificarea drepturilor de acces in file store
 • Instalarea unui JDK
 • Configurarea variabilelor de sistem, cum este JAVA_HOME, for an Operating system
 • Lansarea aplicatiilor Java si executarea unui script OS-dependent care lanseaza o aplicatie Java
 • Crearea si expandarea unei arhive Java (utilitarul jar)

Nu sunt necesare cunostinte de J2EE sau JBoss Application Server. Se recomanda totusi o oarecare familiarizare cu aplicatiile-suport Java, cu configuratii XML.

Necesitati hardware
Computer cu urmatoarea configuratie:

 1. CPU de minimum 1 GHz, cu 1 GB de RAM. Pentru utilizatorii IDE se recomanda un CPU de 2 GHz, cu 2 GB RAM.
 2. Sisteme de operare: Linux sau Windows XP. Windows 95/98/2000 nu este suportat. Windows Vista ar putea functiona dar nu este inca suportat.
 3. HDD 40 GB (pentru instalarea produsului si a laboratoarelor).
 4. Unitate CD/DVD.
 5. Placa video cu rezolutie de 1024x768 sau mai mult.
 6. Optional: IDE-ul (Integrated Development Environment) preferat incarcat. Instructorul va suporta un command prompt (shell). Daca se foloseste un IDE, cursantul raspunde de configurarea sa adecvata in vederea lucrarilor de laborator.
 7. JDK 1.5
 8. Componentele JEMS aditionale, daca sunt necesare, vor fi asigurate de catre instructor.
JB336 Prezentare JB336 Prezentare

JB336 JBoss pentru administratori

Prezentam mai jos rezumatul cursului JB336 JBoss pentru administratori.

Nota: Continutul tehnic al materiei se poate schimba fara notificare. In general, modificarile substantiale ale materiei de curs vor fi disponibile spre consultare cu cel putin doua luni inainte de a fi implementate in cursurile programate, pentru ca participantii inscrisi sa aiba timp de pregatire prealabila. Vizitati regulat aceasta pagina, pentru a fi la curent cu toate noutatile.

Cuprins


Prezentare JBoss

Se va face un scurt istoric al application server-ului si al companiei, pentru a intelege contextul crearii JBoss AS. De asemenea, vom observa diferenta dintre versiunile Application Server (.org) si JBoss Enterprise Application Platform sau JEAP (.com), ca si motivele pentru care exista aceste diferente.

 • Prezentare JBoss Application Server
  Modulul prezinta conceptul de application server, ca si standardele care alcatuiesc specificatia J2EE. Vom discuta Servlets, EJB-uri, JMX si multe alte servicii, ca si insemnatatea lor pentru un administrator. De asemenea, se discuta arhitectura unica a Microkernel-ului JMX al JEAP si cum simplifica acesta administrarea. In plus, vom aprofunda un studiu de caz care reuneste toate componentele.
 • Instalare
   Administratorul va studia modul de functionare al JBoss Enterprise Application Platform. Structura de directoare se va discuta in asa fel, incat administratorii vor sti de unde se efectueaza modificari ale configuratiilor si de unde se creeaza instante cu totul noi ale server-ului. Vom trece in revista diferite topologii de deployment si impactul acestor decizii asupra retelei si asupra aplicatiilor instalate.
   
 • Deployment
  Deployment-ul aplicatiilor este o sarcina cruciala, care se poate complica. Vom discuta totul legat de acest subiect, incepand cu deployment-urile simple, pana la cele care necesita "fine tuning" pentru serviciile necesare, ca si ordinea deployment-ului, pentru garantarea indeplinirii tuturor dependintelor inainte ca alte pachete sa aiba nevoie de acestea. Participantii vor configura Deployment Scanners si vor invata despre diferite forme de hot deployment (inclusiv farmed deployment).
   
 • Configurare
  Vom intelege configurarile de server 'Minimal', 'Default', 'All' si 'Production', ca si felul in care se folosesc ele. Participantii vor invata sa profite la maximum de imensa flexibilitate a arhitecturii Microkernel. Vom studia configurarea Datasources, destinatiilor JMS, JNDI si altele.
   
 • Securitate
  Participantii vor invata sa securizeze Enterprise Application Platform la mai multe nivele, inclusiv la nivel de Consola, Datasource si Invoker. Se va sustine o activitate de laborator, care va adauga incriptarea SSL, pentru securizarea protocolului lie-level al nivelului Invoker.
   
 • Troubleshooting
  Participantii vor fi familizarizati cu aspecte de performanta si trouble-shooting de-a lungul cursului. Se vor studia cazurile intalnite de common exceptions, posibilitatile de monitorizare existente si modul de intelegere atat al JVM cat si al JBoss Enterprise Application Platform in sine, astfel incat sa devina posibil tuningul de performanta al aplicatiei.
   
 • Failover si Toleranta la erori
  Failover si toleranta la erori sunt doua capabilitati distincte oferite de JBoss Enterprise Application Platform. Vom analiza diferenta dintre cele doua si cum se determina care dintre ele este necesara mediului dumneavoastra. Se va prezenta sistemul de comunicatii de la baza retelei si impactul lor si de asemenea, se va discuta despre caching si impactul pe care il poate avea acesta asupra mediului. In final, ne vom opri asupra load balancing si diferitelor optiuni disponibile, si vom demonstra toate conceptele de mai sus, cu JEAP si Apache cu mod_jk.
Cursuri certificate JBOSS Cursuri certificate JBOSS


*  Cursurile sunt oficiale si autorizate Red Hat si sunt sustinute in colaborare cu VDEL, compania care reprezinta  Red Hat in Europa Centrala si de Est.
* Cursantii primesc materialele oficiale de curs, in limba engleza. Cursul va fi predat in limba romana, dar poate fi sustinut in limba engleza la cererea clientilor.
* Cursurile se pot sustine la sediul nostru sau la sediul clientului.


In acest moment putem sustine in limba romana cursurile:

JB161JBoss and EJB3 for Java Developers4 Days
JB170JBoss: SEAM Essentials3 Days
JB295JBoss Enterprise Application Development4 Days
JB297JBoss Hibernate Technology3 Days
JB311JBoss Seam Application Development4 Days
JB325Advanced JBoss Enterprise Development4 Days
JB336JBoss Application Administrator4 Days
JB341JBoss Enterprise SOA4 Days
JB453JBoss ESB2 Days
JB455JBoss Enterprise BRMS3 DaysIn afara acestor cursuri putem organiza la cerere cursuri din programa oficiala Redhat- JBOSS (in principiu doar in limba engleza).

Program cursuri Program cursuri

Cursurile eSolutions se vor desfasura dupa urmatorul calendar:

16 Sept - Spring Framework + Design patterns
26 Aug - Hibernate (curs privat)
 


Pentru detalii, va rugam sa ne contactati la:
Email: sales [ @ ] esolutions.ro
Tel./Fax: +40(0)21 312 55 15