Arhitectura si design de sisteme

Va oferim ajutorul de care aveti nevoie pentru a reduce complexitatea arhitecturii sistemelor software din spatele business-ului tau!

Evolutie. Eficienta. Inovatie.

Ce presupune arhitectura si proiectarea solutiilor? Asa cum este nevoie de un concept si de un plan pentru structura unei cladiri, la fel este necesar un plan si pentru un proiectele de software si infrastructura unei organizatii. Aici intervin arhitectii nostri de solutie: acestia propun o strategie si organizeaza componentele software si sistemele de infrastructura in conformitate cu obiectivele de business si cu planurile de viitor, fie ca vorbim despre proiecte de big data, cloud, microservicii sau event sourcing.

Acest lucru poate insemna crearea unei infrastructuri de la zero, migrarea catre noi platforme, modernizarea suitei de tehnologii si aplicatiilor, dezvoltarea unei arhitecturi de integrare sau redefinirea anumitor procese complexe. Tranzitia catre o noua platforma sau o noua tehnologie este intotdeauna un demers complex si uneori presupune multe provocari. Experienta noastra vasta in diverse industrii si cunostintele tehnologice ne permit sa oferim servicii de consultanta adaptate nevoilor specifice sectorului in care activeaza compania, dar si cerintele specifice business-ului.

Vom lucra impreuna, pas cu pas, pentru ca rezultatul final sa se alinieze perfect cu modelul de business, sa raspunda viziunii pe care o aveti asupra serviciului sau a produsului si sa ajute la imbunatatirea fluxurilor de lucru si a proceselor intermediare.

Serviciile noastre

  • Arhitectura enterprise
  • Arhitectura de solutie
  • Arhitectura de aplicatie
  • Revizuire arhitectura si consultanta
  • Evaluare tehnologii folosite si consultanta
Solutii software personalizate

Arhitectura si proiectarea sistemelor IT

Arhitectura bazata pe microservicii

Arhitectura bazata pe microservicii

In comparatie cu o arhitectura de tip monolit, microserviciile ofera mai multa agilitate si scalabilitate. Suntem orientati catre solutii cloud native si credem ca o arhitectura bazata pe microservicii se potriveste si imbunatateste o gama larga de solutii de business. Arhitectii nostri vor evalua si vor explica modul in care va functiona aceasta noua arhitectura pentru a ne asigura ca este potrivita pentru obiectivele de business.

Arhitectura big data

Arhitectura big data

Va putem ajuta sa creati, de la zero, propria arhitectura pentru o platforma de big data. Mai mult decat atat, putem proiecta si solutii specifice pentru oricare dintre nivelurile de arhitectura de big data - precum achizitie, integrare, procesare, analiza sau fluxuri de date - de la proiectarea si optimizarea ETL, la fluxuri de procesare in timp real, la data lakes, data warehouses si data meshes, in functie de obiectivele de business.

Arhitectura in cloud

Arhitectura in cloud

Fie ca este vorba de o migrare in cloud sau de o noua implementare, putem defini arhitectura care sa va ajute in atingerea obiectivelor. Vom proiecta un plan de migrare pentru aplicatii si date conform nevoilor si cerintelor de business. O astfel de migrare poate fi de tip lift & shift, sau poate fi o migrare treptata, proces in care puteti si sa actualizati tehnologiile, sa modernizati aplicatiile si sa optimizati costurile.

Modernizarea aplicatiilor

Modernizarea aplicatiilor

Daca in companie inca exista sisteme sau aplicatii invechite (legacy), amanarea actualizarii acestora poate face mai mult rau decat bine. Putem ajuta la modernizarea infrastructurii si aplicatiilor folosind cele mai recente tehnologii, care va vor usura munca si care va vor permite sa lansati in productie mai rapid, pe termen lung. De la aplicatii legacy la succes: imbunatatiti viteza livrarii de noi functionalitati, cresteti agilitatea business-ului si maximizati rezilienta.

Arhitectura bazata pe Event Sourcing

Arhitectura bazata pe Event Sourcing

Event sourcing ofera o modalitate diferita de stocare si de procesare a datelor si reprezinta o solutie foarte buna pentru a pastra starea unui sistem prin inregistrarea evenimentelor. Arhitectii nostri pot defini arhitecturi bazate pe event sourcing cu Kafka sau PostgreSQL, in care fiecare modificare este inregistrata ca un eveniment imutabil, si in care datele istorice nu sunt niciodata pierdute sau modificate, asigurand integritatea datelor, facilitatea auditarii, scalabilitate si flexibilitate.

Arhitectura bazata pe evenimente (Event-Driven)

Arhitectura bazata pe evenimente (Event-Driven)

Folosita des in aplicatii moderne construite cu microservicii, arhitectura event-driven actioneaza ca un moderator pentru extinderea aplicatiilor complexe prin utilizarea evenimentelor, pentru a declansa si a face posibila comunicarea intre servicii decuplate. Arhitectii nostri pot proiecta, pentru multiple scenarii de utilizare, acest tip de arhitectura care ofera scalabilitate, flexibilitate, capabilitati aproape in timp real, toleranta la erori si livrare rapida a functionalitatilor.

Arhitectura de integrare

Arhitectura de integrare

Ne asiguram ca integrarea dintre solutia sau arhitectura noastra de aplicatii propuse si sistemele si solutiile voastre existente este simpla si compatibila cu principiile arhitecturale. Astfel, putem garanta un schimb de date corect si sincronizarea acestora, continuitatea proceselor de business si eficienta sporita.

Analiza de cost

Analiza de cost

Anumite migrari sau modificari ale infrastructurii pot presupune cheltuieli semnificative, fezabile sau nu pentru companie, de aceea este important sa luam in considerare si aspectele legate de costuri. Scopul nostru este sa va ajutam in identificarea optimizarilor care pot aduce cele mai multe beneficii, cel mai rapid si fara a depasi bugetul.

O parte dintre clientii care au incredere in noi

Certificari

Aici sunt cateva dintre certificarile care atesta expertiza si know-how-ul arhitectilor nostri:

  • AWS Certified Solutions Architect
  • Certified Google Cloud Platform Architect
  • Certified Google Cloud Data Engineer
  • Azure Data Engineer

Ce putem proiecta pentru voi?

Spuneti-ne provocarile cu care te confrunti si vom face tot posibilul sa va ajutam.