smart store monitoring

Smart Store Monitoring

Sistem inteligent care sprijina retailerii in parcursul lor catre adoptia IoT

Retailul, la fel ca multe industrii, foloseste tehnologia IoT pentru optimizarea experientei clientilor, reducerea costurilor, stimularea cresterii vanzarilor si  imbunatatirea performantei. Exista mai multe moduri in care industria de retail poate folosi tehnologia IoT. De exemplu, senzorii permit managerilor de magazine sa monitorizeze nivelul de satisfactia a clientilor, sa monitorizeze siguranta alimentelor, sa urmareasca activele, ofera informatii importante despre lantul de aprovizionare etc.

 Sistemul Smart Store Monitoring sprijina retailerii in parcursul lor catre adoptia IoT, prin doua obiective principale:

  • Colectarea si partajarea datelor prin senzori - dispozitivele furnizate de noi colecteaza date de mediu, miscare si alte informatii si le impartasesc cu managerii magazinelor sau cu utilizatorii selectati. Aceste informatii furnizate in timp real ajuta enorm la rezolvarea problemelor operationale de zi cu zi, cum ar fi monitorizarea consumului de energie, gestionarea traficului în magazin, detectarea zonelor aglomerate, optimizarea promovarii in-store, monitorizarea stocurilor etc.
  • Actiuni proactive bazate pe datele colectate - echipamentele din magazine, cum ar fi frigiderele, cuptoarele, sistemele de aer conditionat devin capabile sa initieze singure comenzi  care sa permita angajatilor sa gestioneze dispozitivele de la distanta.

 

Cum functioneaza Smart Store Monitoring?

collecting data card

Colectarea datelor

Colectarea datelor in timp real de catre senzorii activi permanent.

big data platform card

Platforma de big data

Datele colectate sunt stocate si procesate intr-o platforma de big data.

AI

Inteligenta Artificiala / Machine Learning

Datele sunt analizate pentru obtinerea de informatii-cheie.

Monitorizare

Monitorizare/ Predictie/ Alerte / Indicatori de Performanta

Detectarea in timp real si reactia la oportunitati sau  amenintari/ pericole.

Monitorizare ambient

people-counting sensors card

Senzori monitorizare trafic locatie

Monitorizeaza fluxul de cumparatori din magazin, pentru a putea anticipa nevoia de aprovizionare sau de suplimentare a personalului.

temperature sensors card

Senzori temperatura ambientala

Monitorizeaza temperatura din interiorul magazinului si transmit alerte in cazul unor fluctuatii in afara parametrilor stabiliti.

Senzori de umiditate

Senzori de umiditate

Masoara umiditatea din mediul inconjurator, cu scopul de a o controla si de a imbunatati durata de viata si calitatea produselor, prin asigurarea umiditatii corespunzatoare pentru fiecare zona.

Monitorizare frigidere si cuptoare

contact sensors card

Contact magnetic

Monitorizeaza numarul de deschideri ale usii, cu posibilitatea transmiterii unor alerte pentru reaprovizionarea cu bauturi.

temperature sensors card

Senzori temperatura

Monitorizeaza temperatura din interiorul frigiderelor si alerteaza in cazul unor fluctuatii in afara parametrilor stabiliti.

electric consumptiong sensors card

Senzori consum electric

Monitorizeaza fluxul de curent electric, pentru a alerta personalul responsabil in cazul unor eventuale defectiuni sau iesire din uz.

systems correlation card

Corelare sisteme

Utilizand datele furnizate de alti senzori din magazin putem dezvolta alerte actionabile pentru pornirea cuptoarelor, previziuni pentru timpii optimi de functionare, in fiecare locatie.

Panou de control

Panoul de control este instrumentul care transforma datele colectate de senzori in informatii valoroase,utilizate in procesul decizional.

Istoricul de evenimente, pentru fiecare senzor, este stocat pentru analiza detaliata. Managerii pot vedea toate datele primite de la dispozitivele IoT pe un panou de control simplu de utilizat, de pe computer sau orice dispozitiv mobil. Acesta ajuta la vizualizarea si intelegerea informatiilor complexe mai usor, prin grafice, diagrame si tabele. Mai mult, panoul de control permite luarea unor decizii in timp real, cu date actualizate, sau dezvoltarea strategiilor pe termen lung, pe baza analizei detaliate a datelor colectate..

Securitate

Smart Store Monitoring permite implementari IoT rapide si scalabile, cu un management al identitatii complet. Managementul securitatii pentru aceste implementari se bazeaza pe urmatorii patru piloni: 

- Colectarea datelor: senzorii capteaza informatii fizice din mediul inconjurator, pe care le transforma in informatii digitale criptate. 

- Comunicarea datelor: toti senzorii transmit datele criptate, pentru  a preveni manipularea si alterarea informatiei.

- Procesarea datelor: platforma permite accesarea datelor numai de catre utilizatori autorizati.

- Stocarea datelor: se utilizeaza tehnologii de criptare pentru toate datele stocate in platforma de big data.

Afla mai multe despre Smart Store Monitoring

Lasa-ne mai multe detalii despre provocarile intampinate, iar noi vom reveni in cel mai scurt timp, pentru a stabili o intalnire.