platforma big data

Descrierea platformei

Platforma de big data pe Kubernetes dezvoltata de eSolutions este conceputa pentru a gestiona, procesa si analiza volume masive de date intr-un mod eficient si scalabil. Kubelake ofera o infrastructura flexibila si scalabila pentru stocarea, prelucrarea si analiza datelor in timp real sau in batch.

Beneficii

  • Scalabilitate orizontala. Kubelake poate scala orizontal pentru a face fata cresterii volumului de date si a cererilor de procesare.
  • Elasticitate. Capacitatea de a scala automat resursele in functie de cerintele de sarcina, asigurand utilizarea eficienta a resurselor.
  • Rezilienta. Platforma este rezistenta la esecuri, avand capacitatea de a detecta si gestiona automat defectiunile hardware sau software.
  • Securitate. Implementam masuri de securitate avansate pentru a proteja datele impotriva accesului neautorizat si a atacurilor cibernetice.

Componentele platformei

achizitie date

Achizitia datelor

Aceasta componenta a platformei este responsabila pentru colectarea si ingestia datelor din diverse surse, precum sistemele de tranzactionare, dispozitive IoT sau aplicatii web.

data lake

Data Lake

Data Lake-ul nostru ofera un depozit centralizat si scalabil pentru toate tipurile de date, de la date structurate la date semi-structurate si nefiltrate. Acesta permite analistilor si echipei de business sa acceseze si sa exploreze datele intr-un mod simplu si eficient, facilitand procesul de luare a deciziilor informate.

catalog date

Catalog de date

Sursa centrala pentru datele din cadrul platformei, catalogul ofera posibilitatea de a gasi si accesa rapid informatiile de care avem nevoie pentru a lua decizii informate. Acest lucru ne permite sa avem o vedere panoramica asupra resurselor noastre de date si sa evitam fragmentarea si duplicarea informatiilor in cadrul companiei.

procesare date

Procesarea datelor

Componenta de procesare a datelor asigura ca datele sunt transformate si pregatite pentru analiza si raportare intr-un mod rapid si eficient. Aceasta etapa este cruciala pentru a asigura calitatea si integritatea datelor utilizate in procesul decizional al companiei.

stocare date

Stocarea datelor

Sistemul nostru de stocare a datelor este proiectat pentru a oferi acces rapid si fiabil la date pentru diferite tipuri de utilizatori, de la analisti la manageri.

explorare date

Explorarea datelor

Aceasta componenta ofera o interfata simpla si intuitiva pentru a explora si analiza datele noastre in profunzime. Echipa noastra de analisti si manageri poate crea si partaja rapid vizualizari si rapoarte personalizate pentru a extrage insights valoroase din datele noastre.

data ml

Data ML

Componenta de Machine Learning ne permite sa construim si sa antrenam modele predictive pentru a intelege mai bine comportamentul clientilor, pentru a identifica tendintele de piata si pentru a lua decizii mai bine informate in timp real.

vizualizare date

Vizualizarea datelorĀ 

Vizualizarea datelor este o componenta cruciala a procesului de analiza si interpretare a informatiilor. Aceste vizualizari faciliteaza intelegerea si identificarea tendintelor si modelelor cheie din date, furnizand perspective valoroase pentru luarea deciziilor informate.

expunere date

Expunerea datelor

Componenta de expunere a datelor reprezinta un element esential in cadrul infrastructurii noastre de date, avand un rol cheie in facilitarea accesului si interogarii datelor. Aceasta componenta ofera o interfata sigura si scalabila prin care utilizatorii pot accesa si explora datele stocate in platforma.

monitorizare

Monitorizare

Observabilitatea platformei noastre este esentiala pentru a asigura performanta si fiabilitatea operationala a sistemului. Prin intermediul acestei componente putem monitoriza si gestiona eficient sanatatea si performanta intregii noastre infrastructuri de date, asigurandu-ne ca aceasta functioneaza la capacitate maxima pentru a sustine nevoile de business.

securitate

Securitate

Securitatea reprezinta un aspect esential, dat fiind volumul mare si diversitatea datelor gestionate. Platforma este conceputa sa respecte principiile fundamentale de securitate, inclusiv confidentialitatea, integritatea si disponibilitatea datelor. Un aspect crucial al securitatii este asigurarea ca doar utilizatorii autorizati au acces la date, iar datele cu caracter sensibil sunt disponibile unui grup limitat de utilizatori.

Afla mai multe despre platforma de big data dezvoltata de eSolutions.

Lasa-ne mai multe detalii despre provocarile intampinate, iar noi vom reveni pentru a stabili un demo.