Auditare de sisteme IT

Aveti nevoie de o privire de ansamblu asupra sistemelor IT ale organizatiei sau de o analiza mai aprofundata a acestora? Sunteti in locul potrivit.

Servicii complete de audit sisteme IT

De ce ai avea nevoie de un audit IT? Unul dintre motive ar putea fi ca sistemele IT existente sunt acum depasite sau nu sunt conectate corespunzator. Poate echipele voastre tehnice sunt coplesite de sarcinile zilnice si nu le mai ramane timp pentru imbunatatiri sau pentru curatenie in cod. Sau poate mediul actual de dezvoltare nu este unul optim. Toate acestea pot impiedica cresterea business-ului. Dar ce solutii exista?

Posibil ca sistemele din cadrul organizatiei sa nu fie conectate in mod corespunzator. Sau poate mosteniti sisteme invechite. Echipele de ingineri sa fie coplesite de sarcini zilnice si sa le lipseasc─â timpul pentru imbunatatirea calitatii codului. Sau poate mediul de dezvoltare sa nu fie unul optim. Ce strategii puteti adopta pentru a depasi aceste provocari?

Pentru a aborda aceste blocaje tehnice si pentru a imbunatati productivitatea echipelor, puteti incepe prin a efectua un audit al situatiei actuale. Scopul acestui audit este de a evalua accesibilitatea sistemelor informatice, de a investiga securitatea si confidentialitatea datelor si de a identifica vulnerabilitati sau riscuri, cat si zone de imbunatatire in cadrul infrastructurii IT.

Construirea unei arhitecturi capabile sa se adapteze conditiilor de piata in continua schimbare sau cresterea eficientei echipelor sunt doar cateva dintre aspectele care pot fi imbunatatite dupa analizarea fie a unei aplicatii de sine statatoare, fie a sistemelor IT in ansamblu.

Cum se desfasoara un audit?

In timpul procesului de auditare, vom analiza in detaliu sistemele voastre IT, infrastructura, echipamentele, tehnologiile folosite, aplicatiile si procesele. Aceste evaluari vor oferi informatii valoroase asupra zonelor care ar putea avea nevoie de actualizari sau de imbunatatiri. Intelegerea sistemelor care necesita atentie permite asigurarea securitatii si eficientizarea infrastructurii digitale. De asemenea, fundamenteaza procesul decizional referitor la modernizarea arhitecturii, avand ca scop atingerea obiectivelor de business.

Echipa noastra este specializata in auditarea sistemelor IT, avand la baza ani de experienta in cele mai recente tehnologii si cunostinte despre cele mai bune practici din industrie si tendintele emergente, permitandu-le sa ofere recomandari si strategii detaliate.

Bazandu-ne pe o ampla experienta, in proiecte din domenii variate, putem examina si evalua in detaliu diverse componente ale sistemelor IT: hardware, software, retele si baze de date, precum si variate procese in care am putea descoperi inclusiv constrangeri organizationale neidentificate anterior.

Audit sisteme IT

Maximizati eficienta, minimizati riscurile

Evaluari de risc

Evaluari de risc

Echipa noastra de specialisti urmeaza un proces sistematic pentru a identifica potentialele riscuri care ar putea afecta configuratia IT a organizatiei. Examinam si evaluam cu atentie diferite componente ale sistemului IT, iar etapele cheie includ: identificarea riscurilor, analizarea si evaluarea acestora, luarea masurilor adecvate pentru a diminua riscurile si, daca este necesar, monitorizare continua.

Audit de arhitectura si aplicatii

Audit de arhitectura si aplicatii

Oferim servicii de audit pentru aplicatii, unde le evaluam in detaliu si oferim sugestii de imbunatatire. Pe langa avantajul de a lansa in productie mai rapid, acest audit va poate ajuta sa obtineti o implementare scalabila, sa asigurati o securitate sporita in comunicare si configurare, si poate sa aduca expertiza suplimentara echipei. Un audit va poate ajuta sa cresteti eficienta procesului de luare a deciziilor.

Tehnologii

Tehnologii

Alegerea unei baze de date flexibila si rentabila, folosirea microserviciilor, implementarea integrarii continua si a livrarii continue (CI/CD), actualizarea limbajelor de programare la cele mai noi versiuni sau actualizarea codului mostenit pot aduce beneficii semnificative pentru proiectele voastre si pot avea un impact pozitiv asupra succesului pe termen lung al business-ului.

Audit organizational

Audit organizational

In timpul auditului, este posibil sa descoperim si anumite blocaje organizationale, precum: dificultati in comunicare, volum de munca prea mare pentru echipa existenta, lipsa de expertiza necesara, numar insuficient de membri ai echipei, lipsa mecanismelor adecvate de feedback si multe altele. Odata ce revizuim specificatiile proiectului si efectuam interviuri cu echipa, vom oferi o explicatie detaliata a tuturor acestor aspecte.

Technical Debt

Technical Debt

Pe masura ce se acumuleaza technical debt, devine din ce in ce mai dificil sa se mentina calitatea, performanta si fiabilitatea software-ului. Este important sa analizam costurile rezolvarii acestor probleme in raport cu costurile ignorarii lor. Putem oferi o estimare clara a ambelor valori, astfel incat sa puteti lua cele mai bune decizii pentru organizatie. Identificarea si gestionarea technical-ui debt contribuie la cresterea eficientei si durabilitatii unui sistem software.

Clean Code

Clean Code

Clean code este important pentru crearea de software de top - robust, flexibil si scalabil. Cu toate acestea, pe masura ce se adauga mai multe linii de cod, acesta poate deveni dificil de inteles si de intretinut in timp. Un cod dezordonat sau complicat incetineste foarte mult munca de dezvoltare. Prioritizarea procesului de clean code creste productivitatea, reprezentand o investitie valoroasa pentru viitorul business-ului vostru.

Teste automate

Teste automate

Testarea automata aduce multe avantaje: ajuta la detectarea si prevenirea erorilor, sustine procesul de integrare si livrare continua, si faciliteaza intretinerea si imbunatatirea codului. Desi scrierea testelor automate necesita timp initial, aceasta abordare ajuta la economisirea timpului si a costurilor pe termen lung, imbunatatind totodata calitatea aplicatiilor software.

Securitate

Securitate

Securitatea este o prioritate principala pentru noi. Urmarim principiile de securitate OWASP si suntem la zi cu standardelor lor pentru identificarea si mitigarea vulnerabilitatilor de securitate. Verificam in detaliu atat securitatea sistemelor cat si procedurile existente in cadrul infrastructurii, promovand in acelasi timp integrarea masurilor de securitate in ciclul de dezvoltare.

O parte dintre clientii care au incredere in noi

Gama larga de tehnologii

In acest peisaj tehnologic in continua evolutie, diversitatea este cheia. La eSolutions, am lucrat cu peste 100 de tehnologii in proiectele desfasurate in ultimii 20 de ani. Ne straduim sa ramanem in fruntea inovatiei, ceea ce inseamna nu doar ca stapanim o gama larga de tehnologii, cat si sa fim la curent cu noile trenduri pentru a raspunde nevoilor clientilor nostri.

esolutions tehnologii

Cautati indrumare de specialitate pentru a va evalua sistemele IT?

Scrieti-ne si va vom ajuta.