Big Data Week

Media

eSolutions readuce Big Data Week, festivalul global al datelor, la Bucuresti intre 13-14 octombrie

Conferinta Big Data Week, eveniment de referinta la nivel global in domeniul datelor, revine intre 13 si 14 octombrie. eSolutions, companie de tehnologie specializata in solutii de big data si Bigstep, furnizor global de servicii de infrastructura pentru big data, prezinta la Bucuresti concluziile, tendintele si impactul fundamental al utilizarii datelor in contextul actual. Aflat la cea de-a treia editie in Bucuresti, evenimentul integreaza o conferinta ancora de doua zile, dar si evenimente satelit, intr-un format hibrid, atat la Radisson Blu Hotel, cat si online, prin live streaming si virtual expo intr-o platforma online dedicata.

Evenimentul este structurat in doua track-uri, unul de business si unul tehnic, iar formatul online permite si adaugarea unor evenimente satelit cu acces liber pentru cei interesati, meetup-uri si workshop-uri tehnice. Prezentarile din zona de business pun accentul pe tendinte si pe beneficiile implementarii solutiilor de big data, prin studii de caz care analizeaza provocarile si bunele practici, cu insight-uri valoroase din domenii precum: retail si ecommerce, banking, guvernamental, sanatate, turism si ospitalitate, IT. In zona tehnica, in prim-plan sunt aduse implementarile, analizate din toate perspectivele – infrastructura, arhitecturi, tehnologii utilizate si rationamentul alegerii acestora. Domeniile mari abordate sunt: Big Data – platforme, aplicatii, Cloud, Inteligenta Artificiala si Machine Learning, Internet of Things, Securitate. Prezentarile acopera teme diverse – de la integrarea solutiilor AI in diverse arii ale activitatii si impactul analizei datelor in business, insa cu elemente adaptate noilor nevoi ale organizatiilor, la arhitecturi specifice de tipul multicloud/hybrid cloud, securizarea fluxurilor mari de date sau tehnologii care sprijina sistemele critice ale business-urilor.

“In contextul in care domeniile se schimba profund, iar deciziile de business sunt luate extrem de rapid, datele reprezinta nu doar o resursa valoroasa, ci un adevarat combustibil in evolutia economica. Nimic din ceea ce ilustreaza transformarea digitala nu ar fi posibil fara date si tehnologiile care ne permit sa le intelegem, interpretam si valorificam la adevaratul lor potential. Mai mult, odata cu pandemia si noile provocari si nevoi de business, modelul strategic al fiecarei companii evidentiaza oportunitatea uriasa pe care o aduc tehnologiile de big data in transformarea operatiunilor si proceselor decizionale odata cu integrarea accelerata a digitalizarii. analizand tendintele, dar si concluziile multiplelor proiecte de big data in care suntem angrenati, intelegem ca utilizarea eficienta a datelor este elementul strategic vital al fiecarui business. De aceea, ne dorim sa contribuim la formarea unei culturi a datelor pe plan local si la adoptia tehnologiilor specifice. Continuarea organizarii Big Data Week si evenimentelor in care aducem impreuna tehnologia si mediul de business este doar un pas din planurile noastre pe aceasta directie.”, declara Marian Simpetru, Managing Partner, eSolutions

“Conectivitatea si transferarea activitatilor in online din ultimii ani au dus la o crestere considerabila a volumului de date. Odata cu aceasta, a crescut si nevoia de monitorizare remote a sistemelor folosite pentru colectarea si analiza datelor. Prin utilizarea tehnologiilor, aplicatiilor si infrastructurilor de big data, companiile din Romania pot continua traseul lor catre transformare digitala, iar configurarea sistemelor si procesarea corecta a datelor sunt esentiale pentru implementarea unor strategii de business de succes. De aceea, ne-am propus sa aducem in prim plan importanta unor sisteme performante si scalabile, care sa sustina arhitecturi de big data in industrii precum IT, retail si ecommerce, healthcare, banking, sau media. Bigstep este alaturi de Big Data Week inca de la evenimentele din Londra, in 2015, si Chicago, in 2016, si ne bucuram ca in fiecare an putem impartasi in plan local tendinte si bune practici, atat software, cat si hardware, pentru o abordare eficienta in analiza datelor.”, completeaza Mihail Musat, Director of Technical Operations, Bigstep

Dintre speakerii invitati la conferinta din 13-14 octombrie, se gasesc specialisti ai unor companii precum, EPAM Systems, Cognizant Softvision, Booking.com, ING Tech, Microsoft, Trencadis, Google, eMAG, Carrefour, Avon, Adore Me, eSolutions, Bigstep.

Partenerii principali ai Big Data Week la Bucuresti sunt: EPAM Systems, Cognizant Softvision, Booking.com, ING Tech, Microsoft, Trencadis, Google, Metalsoft, Data Market Services Accelerator.

Big Data Week reuneste la nivel global o comunitate de profesionisti a caror prioritate este imbunatatirea procesului de adoptie a acestor tehnologii si transferul de cunostinte despre domeniul datelor. Prin organizarea unor evenimente de succes in ultimii 10 ani in diferite puncte ale lumii, Big Data Week a devenit un proiect cu recunoastere in Londra, Chicago, Barcelona, Madrid, São Paulo, Rio de Janeiro, Jakarta, Kuala Lumpur, Minsk sau Leeds. 

Accesul la Big Data Week Bucharest se face prin inregistrarea pe https://bucharest.bigdataweek.com, de unde persoanele interesate isi pot achizitiona bilete la eveniment.