Gotech

eSolutions la GoTech World 2022: Argo CD si Crossplane pentru implementarea de sabloane pentru clusterele Kubernetes

Avand 11 scene, si aproape 15000 de participanti, Go Tech World reprezinta cea mai mare conferinta digitala si de IT din centrul si estul Europei, si ne bucuram ca am putut participa si anul acesta. Evenimentul a avut loc din nou in format fizic, ceea ce inseamna ca au existat multe oportunitati de networking, discutii despre big data si cloud, si am sustinut un discurs pe scena de DevOps, precum si un interviu scurt despre proiectele si planurile de viitor ale eSolutions.

Cand viata iti ofera lamai…

Pe parcursul celor doua zile de conferinta, am participat la GoTech World cu un stand unic, unde amoferit limonada in cele doua culori ale brandului, marketand-o in stilul eSolutions pana la ultimul pai, atragand atentia vizitatorilor.

Cu mare bucurie am observat ca big data a reprezentat unul dintre principalele subiecte de discutie de la standul nostru. Multe persoane s-au aratat interesate sa afle mai multe detalii despre proiectele noastre de analiza a datelor: cum sa descoperi perspective utile si sa generezi valoare din datele pe care le detin. Asta ne arata ca atat companiile mici si mijlocii, precum si corporatiile, incearca sa isi dezvolte tech stack-ul pentru a facilita inovatia, si sa utilizeze datele intr-un mod mai inteligent prin care sa aduca rezultate de business considerabile.

Un alt topic popular a fost internetul lucrurilor (IoT), care reprezinta in continuare o industrie destul de noua care, insa, este in crestere la nivel global. Valoarea pe care proiectele IoT le aduce depinde, in principal, de scopul final. Daca un obiect fizic poate fi conectat la internet si poate comunica informatie, atunci acesta poate fi transformat intr-un dispozitiv IoT. De la becuri la senzori de acvarii, posibilitatile sunt nelimitate.

Cloud si microserviciile continua sa conduca discutiile din tech, avand in vedere ca DevOps reprezinta un set nou de practici care nu doar ca imbina software development cu IT ops, dar prezinta avantajul principal de continuous delivery.

Andrei Popovici, Directorul de Business Development la eSolutions, a fost invitat sa tina un interviu, pe care il puteti urmari aici:

… Arati cum sa implementezi sabloane pentru clusterele Kubernetes

In a doua zi a evenimentului, vineri, 4 noiembrie, Codrut Panea, Inginer DevOps la eSolutions, ne-a reprezentat pe scena DevOps cu un discurs despre ArgoCD si Crossplane for implementarea sabloanelor pentru clusterele Kubernetes. Codrut ne-a aratat cum sa intalezi componentele principale intr-un cluster Kubernetes folosind Argo CD si aplicand principii GitOps. Discutiile despre prezentarea lui au continuat la standul nostru pana la sfarsitul evenimentelui!

Acum aveti ocazia sa il urmariti si voi mai jos: