bdw

eSolutions x Regina Maria la BDW București 2022: O platforma hibrida de big data

Continuand discutia de anul trecut de la conferinta Big Data Week Bucuresti, Marian Simpetru, Managing Partner eSolutions, a urcat si anul acesta pe scena pentru a vorbi despre cele mai recente imbunatatiri ale arhitecturii de big data dezvoltate pentru Regina Maria. Daca in 2021 discutam despre o arhitectura de big data construita pe echipamente on-prem, ultimul an a adus schimbari importante, in prezent avand o platforma hibrida de date, prin includerea aplicatiilor si a datelor din cloud. Cosmin Panaete, Business Processes Director la Regina Maria, i s-a alaturat pe scena pentru a prezenta aspectele de business ale deciziilor legate de tehnologie. Reteaua privata de sanatate Regina Maria, companie romaneasca, este un furnizor integrat de servicii de asistenta medicala, cu aproximativ 5,5 milioane de pacienti si care deserveste un milion de pacienti pe an.

In industria sanatatii, standardele existente sunt diverse, deoarece fiecare tara, uniune multi-statala, precum UE, si chiar si fiecare furnizor in parte isi creeaza propriile standarde. De aceea, industria medicala este o piata fragmentata, cu o multime de modele de date implementate, pe care toata lumea isi doreste sa le standardizeze. Regina Maria a decis sa adere la Fast Healthcare Interoperability Resources (FHIR), un standard care descrie formatele si elementele de date, precum si o interfata de programare a aplicatiei pentru schimbul de dosare electronice de sanatate, creat de Organizatia Internationala de Standarde de Ingrijire a Sanatatii (SUA) Health Level Seven.

Regina Maria incearca sa-si converteasca datele istorice in acest format international, datele medicale fiind extrem de importante. Ei au ales sa asigure viitorul acestor date, portandu-le intr-un format universal, care este usor de inteles si interconectabil cu alti furnizori. Deoarece acest tip de platforma de big data trebuie sa evolueze constant ca un organism viu, compania a ales eSolutions ca partener IT iar colaborarea pentru aceasta platforma a inceput in urma cu doi ani.

Regina Maria detine o multitudine de tipuri diferite de date, cum ar fi date financiare, date comerciale, date medicale si date operationale, ceea ce face dificila colectarea, stocarea si analizarea acestora. Combinarea diferitelor informatii din sisteme diverse este o alta provocare pentru operatiunile de zi cu zi. Exista doua motive principale pentru care Regina Maria s-a orientat catre o solutie de data lake si data warehouse, pe care eSolutions a implementat-o ​​cu succes:

  • aplicatiile nu mai faceau fata volumului tranzactiilor zilnice
  • generarea rapoartelor cu informatii agregate era foarte lenta

Ce specificatii tehnice are arhitectura lor de big data, de ce au ales sa lucreze cu Azure, ce instrumente de big data folosesc si care sunt urmatorii pasi pentru platforma de big data a Regina Maria? Urmareste videoclipul de mai jos pentru a vedea prezentarea integrala de la conferinta Big Data Week Bucuresti si pentru a afla raspunsurile la aceste intrebari: