hackathon_2019

Hackathon

eSolutions Hackathon 2019

 

24 de ore de lucru. 43 de participanti. 11 echipe. Sweet Tech Team = 13 fete care au avut grija sa nu scada glicemia participantilor. 4 jurati. 3 echipe pe podium :) 

 

Proiectele castigatoare sunt urmatoarele: 

Locul I, echipa "Tot noi" –  aplicatie de recunoastere faciala pentru controlul accesului în sediu. 

Locul II, echipa "Not great, not terrible" –  platforma pentru partajarea spatiilor de cazare. Conecteaza proprietarii locurilor de inchiriat, din zone de tranzit, cu persoane care au nevoie de cazare flexibila, pe termen scurt. Serviciul ofera un mecanism integrat de blocare a usilor, controlat de utilizatori prin aplicația mobila/web. 

Locul III, echipa "Tag Team" –  oglinda inteligenta, integrata cu Google Assistant, care afiseaza informatiile necesare de zi cu zi (calendar, vreme, timpul pana la munca, stirile zilei) si se integreaza cu device-urile de tip smart home, pentru controlul inteligent al casei.

 

Alte proiecte dezvoltate in cadrul Hackathon-ului:

Echipa "Every day I’m hustlin’" –  robot care detecteaza plantele daunatoare prin procesarea imaginilor (algoritm de machine learning). După detectare, acestea sunt pulverizate cu erbicid. Robotul este controlat printr-o aplicatie web, utilizatorul final fiind capabil sa il porneasca si sa il opreasca, precum si sa vada fotografiile facute de robot.

Echipa "Grinders" –  aplicatie prin care clientul se poate inregistra intr-o coada de asteptare. Clientul vede informatii precum timpul de asteptare si numarul de persoane din fata acestuia.  Business ownerul poate vedea o serie de date analitice precum: timpul mediu de asteptare, orele mai aglomerate sau numarul total de persoane servite in acea zi.

 

Echipa "Open 24 H" – aplicatie mobila cu realitate augumentată ce ar putea fi folosita in muzee pentru a asigura vizitatorilor o experienta cat mai interactiva si mai distractiva.

 

Doua dintre cele 11 echipe participante au fost formate din cei mai noi colegi, care abia terminasera internship-ul in eSolutions. Cu toate acestea, au reusit sa dezvolte fiecare cate o aplicatie, in timp de 24 de ore avut la dispozitie:

 

Echipa “This is fine” – aplicatie care genereaza retete culinare in functie de produsele pe care le ai acasa.

 

Echipa “Vreau si eu” – aplicatie web, completata cu interactiune offline, pentru anuntarea evenimentelor/ activitatilor ce urmeaza sa aiba loc in cadrul unei companii.