interviu_imagine

MEDIA

Adevarul Financiar – Beneficiile sistemelor de telemedicina pentru pacienti


Marian Simpetru, Managing Partner eSolutions, a fost invitat de catre Mihaela Pantea, redactor-sef Adevarul Financiar, sa discute despre digitalizarea in sistemul medical, beneficiile pentru pacienti si platforma de telemedicina MultiMED, dezvoltata de eSolutions.

 

“Criza de coronavirus nu a ajutat decat la constientizarea nevoie de servicii de telemedicina, care in aceasta perioada au capatat sensuri mult prea largi. Din nevoia de adaptare, multi au catalogat telemedicina drept un sistem de video conferinta, de orice tip ar fi, intre un pacient si medic. Telemedicina este cu mult mai mult decat atat”, sustine Marian Simpetru.

 eSolutions a dezvoltat, in urma cu cinci ani, pentru clientul EvoMed, o platforma de telemedicina, toata componenta software – MultiMED . Produsul adresa furnizorii de servicii medicale si oferea posibilitatea de consultatii complexe si complete la domiciliul pacientului, cu transmiterea in timp real a rezultatelor catre medic/ echipa interdisciplinara de medici, pentru o diagnosticare corecta si rapida.

Sistemul a fost premiat la Salonul de Inventica de la Geneva si a fost implementat cativa ani in cadrul unor clinici private. Lipsa unui cadru legislativ specific, insa, a reprezentat o opreliste in adoptarea proiectelor de telemedicina la o scara mai mare.

“Legat de versatilitatea solutiei, noi chiar am modificat o parte din aplicatie acum, in contextul COVID-19, astfel incat sa suporte triajul si monitorizarea pacientilor suspecti de Covid, care sunt fie in carantina, fie in izolare, si la care am adaugat inclusiv componente de monitorizare din partea unor ONG-uri, ca sa ofere suport varstnicilor in situatii de acest fel. Aplicatia, in acest moment, este folosita de DSP Brasov’’, Marian Simpetru.

Urmareste intreaga discutie in interviul de mai jos, realizat de Adevarul Financiar.