cover_interviu_forbes

Media

Marian Simpetru: “Cu toata efervescenta de pe piata romaneasca, mult mai clare si mai predictibile par a fi proiectele de pe pietele externe”

 

Forbes Romania i-a provocat pe cei mai cunoscuti jucatori din mediul de afaceri local sa raspunda unui scurt chestionar, intr-un context special, in care vara lui 2021 ar trebui sa reprezinte o asteptata revenire la (noua) normalitate. In continuare, iti prezentam materialul realizat de Forbes:

 

Vacanta pentru business

Intr-o perioada de digitalizare accelerata si de deschidere majora a proiectelor si investitiilor pentru tehnologie, este de la sine inteles ca vacanta este departe. Pandemia a adus, ca orice criza, si valul de oportunitate si a apasat pedala pentru transformarea tuturor domeniilor care au inteles nevoia de eficientizare si ca tehnologia este indispensabila pentru buna lor functionare, pentru profitabilitate si, in fond, pentru viitorul lor. Pandemia a venit cu nevoia de transfer rapid al activitatilor in online, cu necesitatea adoptiei unor strategii bazate pe date, cu nevoia de automatizare etc., iar acum, la un an distanta, intr-un mediu de business aflat deja in schimbare, se nasc alte provocari. Deci, pentru noi si domeniul nostru, va fi un proces continuu prin care le vom fi alaturi organizatiilor in procesul de transformare prin care trec.

 

Certitudini si predictibilitate

Ca orice companie de tehnologie, evolutia business-ului nostru este direct legata de cea a clientilor nostri – din aceasta perspectiva, organizatiile din strainatate par a se fi redresat mult mai rapid decat cele de pe piata locala. Cu toata efervescenta de pe piata romaneasca, mult mai clare si mai predictibile par a fi proiectele de pe pietele externe. In aceasta directie, am concretizat oportunitatile in parteneriate pe termen lung cu firme de tehnologie din Germania, dezvoltand in prezent noi proiecte.

 

Ingrijorari

Din fericire, momentan ne bucuram de stabilitate. Nu avem, insa, o predictibilitate in ceea ce priveste o eventuala revenire a crizei sanitare si a unor eventuale noi restrictii, care ar putea afecta, din nou, mediul de afaceri si, implicit, ar ingreuna si mai mult redresarea economiei locale.

 

Planuri de business

Cum am amintit deja, diversificam portofoliul de clienti, ca urmare a oportunitatilor aparute in urma parteneriatelor cu companii din strainatate. Ne concentram, in continuare, pe proiectele de big data si cloud, fara a neglija, insa, partea traditionala de dezvoltare a aplicatiilor web si mobile.

 

Vacanta in tara sau strainatate

Da, voi petrece vacanta pe care nu am avut-o anul trecut, restransa la o saptamana, in Grecia, alaturi de familie.