Marian Simpetru

Marian Simpetru, Managing Partner eSolutions, discuta lectiile pentru 2023 cu Forbes Romania

Forbes Romania a invitat reprezentanti importanti din mediul de afaceri local sa vorbeasca despre lectiile invatate/traite in anul 2022 si despre provocarile anului 2023 in proiectul editorial #lectiipentru2023.

Care este cuvantul ce caracterizeaza cel mai bine anul 2022? Argumentati.

Evolutie este cuvantul pe care l-am alege uitandu-ne la cum s-a desfasurat acest an pentru noi.

2022 a continuat in dinamica anului trecut, cu un parcurs ascendent pentru eSolutions. Ne-am crescut echipa de specialisti, am diversificat portofoliul de clienti, am reusit extinderea catre clienti importanti de pe plan international. Toate acestea au contribuit la cresterea cifrei de afaceri peste nivelul asteptat.

Si mai imbucurator pentru noi este ca, prin expunerea mai mare la proiectele internationale, unele complexe, acumulam know-how pe domenii pe care nu le-am abordat anterior, aceasta fiind o motivatie puternica pentru echipa. Pe langa zona de potential pe care am avut-o in ultimii ani ca orice jucator implicat in proiecte de digitalizare, pentru noi s-a produs o schimbare importanta prin apartenenta indirecta (prin partenerul nostru din Germania, compania tarent) la un grup puternic cu afaceri in mai multe tari – QVEST. Cu investitii majore la nivel international, grupul, care acceseaza mai multe verticale si teritorii prin companiile pe care le detine, ne ofera oportunitatea de a deschide piete si domenii noi. Un exemplu bun este industria de broadcasting si entertainment, care intra intr-o etapa de transformare, precum si mai multe proiecte datorita democratizarii tehnologiilor de cloud si big data.

Un pas inainte a fost si pe directia dezvoltarii celei de-a doua linii de business a eSolutions – Academy – divizia care sustine cursuri in peste 50 de tehnologii pentru echipele tech ale companiilor mari. Din nevoia majora pe care mediul de business o are de a forma specialisti in tehnologie, aceasta divizie devine o entitate de sine statatoare pe care speram sa o crestem si sa o extindem ca zona de servicii si pentru grupul international.

Care au fost motivele dvs. de îngrijorare pentru afacerea pe care o conduceți în anul 2022? Care sunt rezultatele activității companiei/grupului, comparativ cu estimările de la început anului?

 

Citeste articolul integral pe forbes.ro