cover_interviu_forbes_romania_summer_plans_2022

Media

Marian Sîmpetru, Managing Partner eSolutions, pentru Forbes România Summer Plans

Marian Simpetru, Managing Partner la eSolutions.ro, discută contextul geopolitic, economic și social recent, precum și planurile de business pentru finalul acestui an și pentru 2023 în următorul interviu cu Forbes România:

Va intra afacerea dvs. în vacanță în această perioadă? Sau nu mai este vremea de „vacanțe” în contextul geopolitic, economic și social în care ne aflăm?

Compania noastră nu intră niciodată în vacanță, așa a fost întotdeauna. Cu atât mai mult acum, când simțim că ne aflăm într-o zonă de potențial. Și când spun aceasta, mă refer nu numai la contextul de oportunitate adus de digitalizarea accelerată, ci și la o schimbare importantă care s-a produs pentru eSolutions recent, prin intrarea partenerului nostru din Germania, tarent, într-un grup cu investiții majore la nivel internațional, QVEST, care accesează mai multe verticale și teritorii prin companiile pe care le deține. Ni se deschid piețe și domenii noi, abordăm industria de broadcasting și entertainment, de exemplu, care intră într-o etapă de transformare, vom avea mult mai multe proiecte în zona de cloud și big data etc.

Totuși, dincolo de această efervescență în activitate, suntem atenți la echilibrul dintre viața profesională și cea personală al echipei noastre, de aceea ne asigurăm că toate proiectele sunt acoperite și colegii noștri își pot urma planurile.

Cele mai întâlnite teme în discuțiile pe care redactorii Forbes România le-au avut de-a lungul acestui an au vizat creșterea inflației, războiul din Ucraina, pandemia, problemele din lanțurile de aprovizionare, lipsa forței de muncă, creșterea explozivă a prețurilor la utilități. Care sunt preocupările dvs. în următoarea perioadă?

Extinderea echipei este în egală măsură prioritatea și provocarea pentru noi. Principala noastră preocupare este, pe termen scurt, să ne mărim capacitatea de execuție înaintea integrării oricărui proiect sau client nou și business development-ului, căci realitatea ne arată că încă de la finele anului trecut suntem la 100% capacitate în proiectele pe care le derulăm și chiar avem un pipeline de proiecte noi în așteptare.

Ne propunem o creștere a echipei cu 20% în perioada imediat următoare, însă ne uităm cu atenție după cele mai potrivite persoane. Este important să selectăm specialiști care au competențe înalte, adecvate nivelului de complexitate a proiectelor.