cover_interviu_biz

Media

Despre provocarile si oportunitatile acestui an: Marian Simpetru, Managing Partner eSolutions, pentru Revista Biz

 

Marian Simpetru, Managing Partner eSolutions, a fost invitat de catre Alex Radescu, jurnalist Revista Biz, sa discute despre oportunitati create pe piata IT si in economie in perioada de pandemie. Cei doi au abordat subiecte precum telemedicina, inteligenta artificiala, digitalizare, dar au vorbit si despre lectiile invatate pe timp de criza.

 Te invitam sa citesti intreg articolul aici: https://www.revistabiz.ro/arhitectii-discreti-ai-digitalizarii/, iar mai jos lasam doar un scurt fragment din intreaga discutie.

Aduce inteligenta artificiala avantaje reale in domeniul digital sau doar “da bine” la clienti?

Exista domenii in care doar cu ajutorul AI se pot obtine rezultate remarcabile. Un exemplu unde noi am lucrat direct cu aceste tehnologii ar fi clasificarea clientilor in analizele de credit, unde solutiile de machine learning si inteligenta artificiala obtin o performanta mai buna decat aplicatiile de tip scoring, pentru ca invata din informatiile introduse si folosite anterior. Un alt exemplu este in industria de retail, unde comportamentul de cumparare al clientilor, modificat in criza, este surprins de aplicatiile de AI / ML, conducand la eficientizarea proceselor logistice si de aprovizionare, eliminand situatiile de overstock sau out of stock. Noi am inceput sa integram tehnologiile de big data in produsele noastre, in special produsele dedicate industriei de retail, inca de acum cinci ani. Statutul de early adopter a fost unul benefic pentru business, echipa a capatat foarte multa experienta si am ajuns acum sa putem oferi o intreaga suita de produse care integreaza tehnologii de big data, machine learning si artificial intelligence si pot sustine afacerile de retail pe zona de automatizare a procesului de pricing, monitorizarea concurentei sau a canalelor de vanzare, previziuni de vanzari, recomandari de tip upsell sau cross-sell.”