cover

Media

Marian Simpetru, pentru STARTUP CAFE

 

Principala modificare adusă de criza COVID în ceea ce priveşte telemdicina în România ţine de reglementarea cadrului de implementare a soluţiilor IT din acest domeniu, a explicat pentru StartupCafe.ro, proprietarul unei firme româneşti de IT care dezvoltă şi astfel de platforme. Cum funcţionează un astfel de sistem.


“Principala modificare adusă de această criză privește reglementarea cadrului de implementare a soluțiilor de telemedicină, dar punctual, pe durata Stării de Urgență. Respectiv, ca urmare a situației excepționale determinate de pandemia de COVID-19, autoritățile române au adoptat măsuri urgente pentru a permite consultațiile medicale la distanță și continuarea tratamentului pacienților, instituite prin Decretul Președintelui României. Cadrul legal, de-a lungul timpului, a fost limitativ și este încă lacunar, iar acest aspect este unul dintre factorii care împiedică dezvoltarea acestor servicii”, spune Marian Sîmpetru, Managing Partner eSolutions.

 

Citeste intreg articolul aici:

https://www.startupcafe.ro/afaceri/telemedicina-lege-firma-it.htm?fbclid=IwAR11VmSA3MK59CmGex4xZSoust9hqxGo8Q4agv99GAOQ7xsGAAxaGoPr7u4