cover_interviu_profit

Media

Marian Simpetru, Managing Partner eSolutions, discuta tendintele din piata de IT cu profit.ro

Intr-un interviu video cu profit.ro, Marian Simpetru, Managing Partner eSolutions, discuta tendintele de crestere a pietei de IT, adoptia accelerata a tehnologiei, precum inteligenta artificiala, infrastructura si cloud, cat si despre restructurarile marilor jucatori din industria de IT.

Industria de IT a crescut exponențial în ultimii ani si va continua sa creasca si în 2023. Peste 60% dintre companiile de IT din Romania se asteapta la crestere anul acesta, în principal datorita adoptiei accelerate a tehnologiei.

„Sunt multi factori care au influentat si vor influenta in continuare industria IT. Tendintele de crestere vin pe baza unei adoptii foarte accelerate a tehnologiei. Poate ca, de data asta, putem sa vorbim si despre inteligenta artificiala. Deja din trecut se vedeau semnele unei accelerari in aceasta zona si cred ca asta a fost unul dintre motoarele adoptiei de tehnologie. Doar ca AI nu vine singura, vine si se aseaza peste o infrastructura, date, peste o tendinta globala de trecere in cloud si toate astea contribuie cumva la consumul de servicii IT,” spune Marian Simpetru, Managing Partner eSolutions.

"Abordarea noastra de technology-first ne ofera posibilitatea de a lucra in diverse industrii, pentru ca implementarea unei solutii, sa zicem, de big data, reprezinta, inainte de toate, o provocare de ordin tehnic. Proiectele acestea mari sunt, de obicei, implementate impreuna cu clientul, facand o echipa comuna cu acesta, si atunci nu este esentiala o experienta anterioara in industria respectiva. Noi nu ne ducem sa oferim sfaturi, ci sa oferim solutii tehnice astfel incat cele mai indraznete visuri ale clientilor sa se poata indeplini."