Marian Simpetru

Marian Simpetru, Managing Partner eSolutions, discuta tendintele din piata de IT cu profit.ro

Intr-un interviu video cu profit.ro, Marian Simpetru, Managing Partner eSolutions, discuta tendintele de crestere a pietei de IT, adoptia accelerata a tehnologiei, precum inteligenta artificiala, infrastructura si cloud, cat si despre restructurarile marilor jucatori din industria de IT.

Industria de IT a crescut exponenČ›ial în ultimii ani si va continua sa creasca si în 2023. Peste 60% dintre companiile de IT din Romania se asteapta la crestere anul acesta, în principal datorita adoptiei accelerate a tehnologiei.

„Sunt multi factori care au influentat si vor influenta in continuare industria IT. Tendintele de crestere vin pe baza unei adoptii foarte accelerate a tehnologiei. Poate ca, de data asta, putem sa vorbim si despre inteligenta artificiala. Deja din trecut se vedeau semnele unei accelerari in aceasta zona si cred ca asta a fost unul dintre motoarele adoptiei de tehnologie. Doar ca AI nu vine singura, vine si se aseaza peste o infrastructura, date, peste o tendinta globala de trecere in cloud si toate astea contribuie cumva la consumul de servicii IT,” spune Marian Simpetru, Managing Partner eSolutions.

"Abordarea noastra de technology-first ne ofera posibilitatea de a lucra in diverse industrii, pentru ca implementarea unei solutii, sa zicem, de big data, reprezinta, inainte de toate, o provocare de ordin tehnic. Proiectele acestea mari sunt, de obicei, implementate impreuna cu clientul, facand o echipa comuna cu acesta, si atunci nu este esentiala o experienta anterioara in industria respectiva. Noi nu ne ducem sa oferim sfaturi, ci sa oferim solutii tehnice astfel incat cele mai indraznete visuri ale clientilor sa se poata indeplini."

 

Citeste articolul integral pe profit.ro