Platforma_Telemedicina_imagine

Studiu de caz

Platforma de Telemedicina MultiMED

 

MultiMED este un sistem inovativ de telemedicina, care permite realizarea si interpretarea analizelor si investigatiilor medicale la domiciliul pacientului, de catre o echipa multidisciplinara de medici specialisti.

Acestia se afla la distanta si utilizeaza informatiile medicale transmise de unitatile medicale mobile si o aplicatie dedicata, ce ruleaza pe orice dispozitiv mobil, pentru a vizualiza, interpreta si discuta rezultatele investigatiilor si analizelor medicale si pentru a stabili in consens un diagnostic si un tratament adecvat, in timp real.

Clientul

Evomed este parte a Gnosis Group si este o companie Medtech, care si-a propus sa schimbe paradigma in domeniul asistentei medicale. Compania se concentreaza pe cercetarea clinica a noilor protocoale medicale si a dezvoltarii de noi tehnologii in domeniul asistentei medicale.

Provocarea

Dezvoltarea si livrarea platformei, cu toate functionalitatile incluse in conceptul clientului, intr-un timp scurt. Proiectul a fost unul vizionar si inovator, avand in vedere ca in 2015 conceptul de telemedicina era complet nou in domeniul sanatatii, in Romania.

Solutia livrata

 

  • Platforma software integrata cu echipamente hardware de comunicatie si echipamente medicale,  care implementeaza un protocol de cooperare si gestioneaza toate datele medicale (text, video, audio, imagini, documente)
  • Functionalitati de integrare cu servicii de tip dispecerat (Call Center), inclusiv functionalitati pentru gestionarea proceselor administrative ale cazului: programarea medicilor implicati, gestionarea informatiilor personale, facturare
  • Comunicare audio/video simultana intre mai multi specialisti, pentru analiza in timp real a cazurilor
  • Arhitectura de microservicii asigura integrarea intre echipamentul medical si aplicatia software pentru managementul unitatilor mobile

 

  • Platforma software dedicata pacientilor, pentru consultatii online, cu medici aflati la distanta, inclusiv asistenta pentru sesiuni simultane multiple – un pacient consultat de o echipa medicala multidisciplinara - atat consultatie video, cat si analiza dosarului medical
  • Functionalitati de integrare cu servere de telecomunicatii pentru gestionarea apelurilor simultane intre personalul medical
  • Aplicatie web pentru facilitarea comunicarii si cooperarii intre specialisti medicali aflati la distanta, optimizata pentru terminale desktop si dispozitive mobile
  • Interfata usor de utilizat optimizata pentru desktop si dispozitive mobile

Rezultate

Solutie performanta de telemedicina, reprezentand un instrument foarte util pentru extinderea razei de acoperire a furnizorilor de servicii medicale clasice si pentru  imbunatatirea dramatica a accesului la asistenta medicala pentru persoanele din zonele in care nu este prezenta nicio infrastructura medicala, oferind pacientilor acces instant, la distanta, la personal medical specializat.

Platforma de telemedicina MultiMED aduce o serie de beneficii importante atat pentru pacienti, cat si pentru furnizorii de servicii medicale, precum: reducerea considerabila a timpului necesar pentru diagnosticare, reducerea si chiar eliminarea posibilelor erori medicale, scaderea semnificativa a costurilor de diagnosticare atat pentru pacienti, cat si pentru clinici. Toate aceste beneficii sunt posibile datorita capabilitatilor de colaboare in timp real oferite de platforma, ce permit implicarea simultana a specialistilor in procesul de analiza a cazului si diagnosticare, de la distanta. 

Proiectul EvoMed a fost premiat in cadrul Salonului International de Inventii de la Geneva, in 2015.

Tehnologii

Initial: Docker, Spring Boot, Spring MVC, Spring Security, Spring Data JPA, Thymeleaf, Bootstrap, PostgreSQL, Elasticsearch, Logstash, Kibana, Java, C, C++.
Actualizat: Kubernetes, Docker, Java, Spring *,Redis, Kafka, Cassandra, Hadoop, Elasticsearch, Logstash, Kibana, Grafana.