Back Studii de caz

ReefBeat/ ReefLED - Iluminare Inteligenta

ReefLED™ este un sistem inteligent de iluminare pentru acvariile marine, care a fost proiectat pentru a asigura cresterea si colorarea optima a coralilor.

Luminile ReefLED™ sunt garantate a fi sigure pentru recif si foarte usor de configurat. Sistemul este controlat de aplicatia ReefBeat® dezvoltata de Red Sea, care ofera o serie de programe de iluminare prestabilite din care puteti alege, precum si alte functii suplimentare.

Red Sea
Red Sea

Clientul

Pasiunea pentru acvarii marine a ghidat Red Sea pe intreg parcursul dezvoltarii de produse pentru acvaristica, timp de aproape 30 de ani. Cateva progrese semnificative in ceea ce priveste conservarea recifelor de corali au fost posibile datorita angajamentului Red Sea pentru cercetare. Aceasta activitate originala, continua, desfasurata de echipa lor dedicata de biologi, chimisti si ingineri, aduce mari beneficii pentru pasionatii de acvaristica din intreaga lume, oferindu-le cunostintele si materialele necesare pentru a intelege si controla mediul fascinant din acvariile lor. Gama variata de solutii unice de acvaristica permite utilizatorilor sa petreaca mai mult timp bucurandu-se de corali, obtinand succes pe termen lung si rezultate uimitoare.

Provocarea

Intelegerea nevoilor coralilor si crearea unui mediu artificial care sa raspunda acestor nevoi sunt esentiale pentru bunastarea si vitalitatea lor. Orice eveniment neasteptat, cum ar fi o intrerupere a alimentarii cu energie electrica sau o defectiune a luminilor sau a pompelor de apa pot afecta considerabil acest echilibru si pot provoca pagube grave. Suntem constienti de importanta nevoii de a controla acavariul de oriunde v-ati afla, motiv pentru care obiectivul clientului nostru a fost sa dezvolte un sistem de iluminat al acvariilor marine integrat, inteligent, care sa se conecteze direct la internet si sa permita utilizatorilor sa il controleze de pe telefon sau alte dispozitive mobile, folosind o aplicatie dedicata.

Solutia livrata

  • ReefBeat® este o platforma IoT (Internet of Things), bazata pe o arhitectura de microservicii, implementata intr-un cluster cu redundanta mare, in Google Cloud.
  • Microserviciile, scrise in Kotlin si dezvoltate folosind cu precadere Spring Framework, sunt incapsulate intr-un container docker care poate fi instantiat.
  • Procesul automat de build permite livrarea de actualizari mai sigure si in timp util.
  • Microserviciile comunica intre ele prin intermediul mesajelor in Kafka.
  • Firmware-ul pentru dispozitivele hardware ale Red Sea (cum ar fi ReefLED™) a fost dezvoltat folosind C ++.
  • Comunicarea intre dispozitive si microserviciile din cloud se face prin protocolul MQTT.
  • Dispozitivele hardware sunt controlate folosind aplicatia mobila ReefBeat® (dezvoltata independent de Red Sea), disponibila atat pentru Android, cat si pentru iOS. Aplicatia transmite comenzi atat direct catre dispozitive, cat si prin cloud.
  • Pentru sistemul central de inregistrare loguri si monitorizare, am folosit ELK Stack (Elasticsearch, Logstash, Kibana), Istio si Google Stackdriver.
  • Dezvoltarea front-end a panoului de administrare se bazeaza pe Angular 7, Bootstrap 4, HTML, CSS.
  • Intregul proces de dezvoltare are la baza metodologia Agile/Scrum.

Rezultate

Sistemul inteligent de iluminare ReefLED™ dezvoltat de Red Sea  asigura o crestere optima a coralilor si o coloratie puternica, asigurand in acelasi timp o stralucire discreta in intregul acvariu. Sistemul este conectat direct la internet, prin Wi-Fi incorporat, permitand utilizatorilor sa il controleze de pe telefon, prin aplicatia dedicata ReefBeat®. Aplicatia ofera o serie de programe de iluminare prestabilite, precum si functii suplimentare, inclusiv efecte de rasarit sau apus de soare, lumina de luna, nori, sau chiar un program de aclimatizare pentru noile instalatii. De asemenea, ReefBeat® trimite notificari direct pe telefon, in cazul unor evenimente neasteptate, precum o pana de curent.

Mai multe detalii despre produs si specificatiile tehnice pot fi gasite pe site-ul oficial: : https://www.redseafish.com/hardware/reefled/

Tehnologii

Docker, Spring Boot, Spring MVC, Spring Security, Spring Data JPA, Bootstrap, Angular, PostgreSQL, Elasticsearch, Logstash, C, C++, Kotlin, Groovy , MQTT, Kubernetes, Google Cloud, Flyway, Kafka, Firebase, Assertible, Sonar, Kibana, Grafana, Istio, Jaeger,  Zookeeper, Platformio.

Ti s-a parut relevanta solutia noastra?

Te putem ajuta si pe tine. Lasa-ne detalii despre proiectul tau si revenim cu un raspuns cat de curand.

Back Studii de caz