Pompe inteligente_imagine

Studiu de caz

ReefBeat®/ ReefWave® - Pompe de apa inteligente

 

Pompele de apa ReefWave®, dezvoltate special pentru Red Sea, inglobeaza tehnologia cross-flow patentata Maxspect, care asigura o miscare optima a apei, indiferent de pozitionarea coralilor in acvariu. 

Pompele fac parte din suita Red Sea de dispozitive inteligente care pot fi operate online prin intermediul aplicatiei mobile ReefBeat®. Aditional, pompele pot fi actionate si in mod direct, cu ajutorul controller-ului atasat. ReefBeat® ofera o gama larga de functii usor de utilizat, inclusiv notificari in cazul unor intreruperi de curent.

Clientul

Pasiunea pentru acvarii marine a ghidat Red Sea pe intreg parcursul dezvoltarii de produse pentru acvaristica, timp de aproape 30 de ani. Cateva progrese semnificative in ceea ce priveste conservarea recifelor de corali au fost posibile datorita angajamentului Red Sea pentru cercetare. Aceasta activitate originala, continua, desfasurata de echipa lor dedicata de biologi, chimisti si ingineri, aduce mari beneficii pentru pasionatii de acvaristica din intreaga lume, oferindu-le cunostintele si materialele necesare pentru a intelege si controla mediul fascinant din acvariile lor. Gama variata de solutii unice de acvaristica permite utilizatorilor sa petreaca mai mult timp bucurandu-se de corali, obtinand succes pe termen lung si rezultate uimitoare.

Provocarea

Intelegerea nevoilor coralilor si crearea unui mediu artificial care sa raspunda acestor nevoi sunt esentiale pentru bunastarea si vitalitatea lor. Orice eveniment neasteptat, cum ar fi o intrerupere a alimentarii cu energie electrica sau o defectiune a luminilor sau a pompelor de apa pot afecta considerabil acest echilibru si pot provoca pagube grave. Suntem constienti de importanta nevoii de a controla acavariul de oriunde v-ati afla, motiv pentru care obiectivul clientului nostru a fost sa dezvolte un sistem de pompe de apa pentru acvarii de recif, integrat, inteligent, care sa se conecteze direct la internet si sa permita utilizatorilor sa il controleze de pe telefon sau alte dispozitive mobile, folosind o aplicatie dedicata.

Solutia livrata

 

 • ReefBeat® este o platforma IoT (Internet of Things), bazata pe o arhitectura de microservicii, implementata intr-un cluster cu redundanta mare, in Google Cloud.
 • Microserviciile, scrise in Kotlin si dezvoltate folosind cu precadere Spring Framework, sunt incapsulate intr-un container docker care poate fi instantiat.
 • Procesul automat de build permite livrarea de actualizari mai sigure si in timp util.
 • Microserviciile comunica intre ele prin intermediul mesajelor in Kafka.
 • Firmware-ul pentru dispozitivele hardware ale Red Sea (cum ar fi ReefWave® sau ReefLED™) a fost dezvoltat folosind C ++.
 • Comunicatia  dintre dispozitive si microserviciile din cloud se face prin protocolul MQTT.

 

 • Dispozitivele hardware sunt controlate folosind aplicatia mobila ReefBeat® (dezvoltata independent de Red Sea), disponibila atat pentru Android, cat si pentru iOS. Aplicatia transmite comenzi atat direct catre dispozitive, cat si prin cloud.
 • Pentru sistemul central de inregistrare loguri si monitorizare, am folosit ELK Stack (Elasticsearch, Logstash, Kibana), Google Stackdriver, Prometheus si Grafana.
 • Dezvoltarea front-end a panoului de administrare se bazeaza pe Angular 7, Bootstrap 4, HTML, CSS.
 • Folosim TLS SI AES pentru o comunicatie securizata.
 • Intregul proces de dezvoltare are la baza metodologia Agile/ Scrum.

Rezultate

Pompele de apa ReefWave®, dezvoltate de Red Sea, asigura o miscare a apei optima pentru corali, indiferent de pozitionarea acestora in acvariu. Sistemul de pompe este conectat permanent cu aplicatia ReefBeat® si va trimite notificari pe dispozitivele mobile inregistrate ori de cate ori se pierde comunicarea. Aplicatia permite utilizatorilor sa stabileasca programe personalizate in fiecare zi, cu pana la 10 tipuri de valuri disponibilie, cu diferite intensitati, folosind optiunea de program zilnic. Pentru fiecare pompa in parte, utilizatorii pot seta versiuni personalizate pentru fiecare tip de val. Acestea pot fi vizualizate, editate, selectate sau sterse in Wave Library. Pompele pot fi oprite pentru perioade de timp stabilite, in vederea hranirii pestilor sau coralilor. 

Mai multe detalii despre produs si specificatiile tehnice pot fi gasite pe site-ul oficial: https://www.redseafish.com/hardware/reefwave/

Tehnologii

Docker, Spring Boot, Spring MVC, Spring Security, Spring Data JPA, Bootstrap, Angular, PostgreSQL, Elasticsearch, Logstash, C++, Kotlin, Groovy , MQTT, Kubernetes, Google Cloud, Flyway, Kafka, Zookeeper, Firebase, Assertible, Sonar, Kibana, Prometheus, Grafana, Sleuth, Platformio.