Media
În urma celor doi ani de pandemie care a creat un nou mediu de lucru pentru toată lumea, ecosistemul de business, antreprenorii, dar şi angajaţii acestora, au fost nevoiţi să se adapteze şi să accelereze rapid proiectele de digitalizare pentru a face faţă noilor provocări. Însă, după doi ani de implementări şi căutare a celor mai bune soluţii şi tehnologii IT care să susţină activităţile diverselor businessuri mai afectate sau mai puţin afectate de resrticţiile impuse de autorităţi pe fondul pandemiei, companiile active pe piaţa din România au nevoie ca tehnologia să reprezinte un punct forte în interiorul organizaţiilor, şi nu să aibă doar un rol de suport.
„Consider că în prezent companiile nu caută soluţii per se, ci expertiză. În prezent, pe piaţa locală, nevoia este de implementări de tip nou care aduc în conversaţie rolul tehnologiei ca element cheie în strategia unui business şi nu doar de suport", a spus pentru MEDIAFAX Marian Sîmpetru, managing partner în cadrul eSolutions, companie specializată în dezvoltare de software şi traininguri de tehnologie, cu afaceri de 5 milioane de euro la finalul anului 2021.
El a adăugat că la nivel naţional se observă o adopţie timidă a tehnologiilor care aduc eficienţă, de tipul celor big data, care pe piaţa internaţională sunt de mult timp într-o zonă de „boom".
„Pe big data, am fost pionieri în România şi ne bucurăm să observăm un trend în creştere, noi fiind implicaţi, de exemplu, în opt proiecte de acest tip pe plan local. Proiectele cu IoT au o tracţiune mai mare pe piaţa internaţională, spre exemplu, la eSolutions, avem în desfăşurare patru astfel de implementări, dintre care trei sunt pentru clienţi din alte ţări."
Meniu
UTILE